Cinci elemente-cheie ca sa iti faci un landing page eficient

Cand lucrezi intr-un anumit domeniu, capeti fara doar si poate o deformatie profesionala – sau mai multe. In cazul meu, una dintre acestea este sa ma uit la cum se promoveaza oamenii online, ce fac bine si ce fac rau, ce le aduce succesul si ce ii tintuieste intr-o nedorita stagnare.

Asa se face ca am observat la multi dintre cursantii cu care am lucrat, dar si la prieteni ca, desi au un site de prezentare a produselor sau serviciilor lor, nu prea ii ajuta. Personal, nu ma mira deloc acest lucru pentru ca stiu exact ce trebuie remediat pentru ca site-ul sa isi faca si treaba.

Cel mai frecvent, am observat ca oamenii au tendinta de a scrie mult, de a furniza detalii prea numeroase despre produse sau de a incerca sa convinga intr-un mod ostentativ. Altii, dimpotriva, scriu prea putin si, de foarte multe ori, lucruri irelevante sau neclare, care ii determina pe clientii lor sa mearga pe un alt site.

Pentru a-i ajuta pe toti cei care se regasesc in situatia aceasta, am decis sa prezint o lista a celor mai importante cinci elemente care nu trebuie sa lipseasca de pe landing page, asa incat acesta sa converteasca simplu si rapid – deci sa fie eficient.

Iată care sunt cele 5 elemente pentru un landing page eficient:

1. Designul

Te-ai putea gandi ca designul este o chestiune care tine de gust si ca e prea supus subiectivismului ca sa conteze. Cu toate acestea, te asigur ca, dincolo de culori si grafica, conteaza enorm cateva aspecte atunci cand vine vorba de design. Unul dintre acestea este de pilda claritatea. Daca optezi pentru un design incarcat, cu multe poze si cu fonturi prea complicate si ilizibile, din start ti-ai compromis pagina. Aminteste-ti ca traim in epoca vitezei si ca oamenii nu au rabdare sa caute. De aceea, totul trebuie prezentat clar, astfel incat informatia sa se observe usor si experienta clientului sa fie una extrem de placuta.

2. Titlul

Nu mai e un secret pentru nimeni ca titlul este cel care atrage. Fiecare din noi a vazut probabil, nu o data, oameni dezbatand frecvent diverse subiecte in comentarii pe Facebook numai pe marginea titlului. Nu as vrea insa sa se inteleaga din asta ca titlul face toti banii. Un titlu bun neinsotit de un continut pe masura va fi in mod cert un esec. In acelasi timp, un continut de calitate poate fi sabotat de un titlu neinspirat. Deci, grija mare! Un landing page eficient presupune titluri construite cu responsabilitate.

un landing page ce este

3. Continutul

Inainte de orice, continutul trebuie redactat in cuvinte simple si usor de inteles. Un site nu este o opera literara. Daca vor romane sau filosofie, oamenii isi cumpara carti. Evita deci frazele lungi, complicate, neologismele si exprimarile complexe. Fii cat mai succint si incearca sa nu spui mai mult decat il intereseaza pe om. Apeleaza cu incredere la expresiile uzuale ale limbii si imagineaza-ti, in timp ce scrii, ca stai la un pahar de vorba cu clientul tau, care va fi mult mai tentat sa cumpere de la tine sau sa apeleze la serviciile pe care le prestezi daca este intr-o stare de confort psihic.

4. Beneficiile si oferta

Un as in maneca pentru cei ce au succes este acela ca stiu sa se raporteze corect la clientii lor. Asta inseamna ca, in loc sa lauzi produsul sau serviciile tale ca sa-ti atragi clientii, recomandat este sa le precizezi care sunt nevoile la care acestea vin cu solutie si raspuns. Se poate intampla sa descoperi ca nu este destul sa faci o reducere de pret pentru ca cineva sa vrea sa lucreze cu tine sau sa faca achizitii de pe site-ul tau. Un landing page nu este o platforma pentru tine, este pentru ei. O oferta buna este aceea care ii spune omului o solutie sincera si functionala la o problema reala cu care se confrunta si de care vrea sa scape. Pentru asta, oamenii vor vrea in mod cert sa plateasca exact atat cat e nevoie. Nu pretul este cel care face diferenta. Sunt tot mai multi cei care aleg calitatea.  

5. Call to action

Sa bifezi tot ce am scris anterior fara sa ii ceri omului sa faca ceva cu informatiile pe care i le transmiti este ca si cum ai pune ingredientele in oala ca sa faci ciorba, dar ai uita sa deschizi aragazul. O treaba nefinalizata. Vrei ca omul sa lucreze cu tine, cere-i asta! Vrei sa se înscrie la un curs al tau, asemenea! Ai grija insa cum o faci! Sunt multe call-uri to action formulate agresiv care ii dau omului senzatia ca e obligat sa scoata bani din buzunar desi nu vrea asta. Si aceasta este o cale sigura de a pierde clienti. Ia lucrurile pas cu pas, trimite clientul pe site sa vada ce oferi si lasa-l sa se convinga ca a lucra cu tine este ceea ce si el vrea. Cere fara sa fortezi.

Desigur, o pagina care converteste, ca sa fie bine facuta si sa dea randament, are nevoie si de alte elemente decat cele precizate de mine aici. Insa daca una din aceste elemente-cheie lipsesc este garantat ai toate sansele de a avea un landing page care sa nu fie unul bun. Succes!

Pentru cei pregătiți să-și ducă afacerea la nivelul următor, am o veste bună!

Am pregătit servicii speciale, concepute pentru a accelera creșterea și a transforma modul în care faci marketing.

Acum este momentul să-ți optimizezi afacerea și să deblochezi noi oportunități.

Pentru inspirație și informații lasă-mi adresa ta de email.

Urmărește-mă și pe:

Intra in contul tau

DESCARCĂ GRATUIT EBOOK-UL!