Cinci motive să renunți la muncă în perioada Crăciunului

Xmas Cristina Norocel

Dacă pentru unii Crăciunul este acea perioadă magică în care se bucură de cadouri, timp liber alături de familie, delicii culinare și atmosferă specială, pentru alții este un motiv de stres în plus. Sunt mulți cei care simt presiunea de a rămâne conectați la muncă, chiar și în mijlocul bucuriei familiale și al atmosferei festive. Sunt mulți cei care lasă familia la masă ca să mai răspundă la niște email-uri sau să mai preia cine știe ce apeluri telefonice urgente, stricându-le astfel și celor din jur sărbătoarea și buna dispoziție.

Să muncești pentru a ajunge cât mai sus este, bineînțeles, foarte important, dar să știi să te oprești din când în când pentru a te bucura de viață și de rezultatele muncii tale este o artă – pentru unii, poate fi chiar un act de curaj.

În opinia mea, este esențial pentru noi toți să ne amintim că vacanța de Crăciun este un moment prețios și un prilej extraordinar de a ne conecta cu cei dragi și a ne încărca bateriile.

Iată care sunt și cele cinci motive pentru care, după mine, renunțarea la muncă în timpul Crăciunului poate aduce beneficii semnificative în ceea ce privește relațiile și starea noastră de bine.

1. Plasezi familia în centru

Crăciunul este momentul ideal pentru a ne dedica complet familiei. Munca poate aștepta, dar clipele petrecute alături de cei dragi nu pot fi înlocuite. Luarea unei pauze de la activitățile profesionale ne oferă posibilitatea de a participa la tradiții, de a împărtăși bucuriile și de a crea amintiri durabile alături de cei dragi. Dacă nu ești căsătorit sau ești căsătorit, dar nu ai copii, să te vezi cu părinții, frații, verii sau alte rubedenii poate fi la fel de benefic. Așa că renunță la a mai fi Grinch și fă cumva să fii printre ai tăi. Îți vei fi recunoscător în ianuarie.

2. Te bucuri de adevărata relaxare

O vacanță de Crăciun poate fi o relaxare autentică. Dacă îți iei laptopul cu tine în timpul vacanței, există riscul să nu te poți deconecta complet. Renunțând la grijile profesionale, vei descoperi bucuria unui odihnitor și revigorant concediu, iar la întoarcere la birou, vei constata că ai o energie nouă, care te va ține pentru cel puțin câteva luni după începutul noului an. Așa că fă-ți un bine și odihnește-te! Nu ești chiar o mașinărie care funcționează la foc continuu.

3. Crești performanța cognitivă și creativitatea

E deja arhicunoscut că unul dintre beneficiile notabile ale odihnei este îmbunătățirea performanței cognitive și a creativității. Dacă vei alege să lași deoparte munca în timpul Crăciunului, vei reveni la activitățile profesionale cu mintea limpede și cu o perspectivă proaspătă. Te vei simți mai mulțumit(ă) de sine și vei remarca o îmbunătățire a funcțiilor tale cognitive, dar și o creativitate cum n-ai mai avut de mult.

4. Îți clarifici prioritățile

Să-ți faci timp pentru Crăciun, familie și relaxare înseamnă să îți clarifici ce este mai important pentru tine și să îți definești foarte bine prioritățile. Poți profita din plin de această perioadă pentru a reflecta asupra a ceea ce contează cu adevărat în viață, astfel încât, în anul care vine, să îți concentrezi atenția către lucrurile cu adevărat valoroase și chiar să mai reduci din responsabilități, atunci când realizezi că acestea îți consumă prea mult timp și energie și nu îți aduc prea mari rezultate.

5. Redescoperi spiritul Crăciunului

Da, știu că e deranjant faptul că se face reclamă din noiembrie și că tu nu mai ești un copil ca să te bucuri de această sărbătoare cu un prea accentuat iz comercial. Totuși să muncești în timpul sărbătorilor înseamnă să te expui în fața riscului de a pierde conexiunea nu doar cu sărbătoarea în sine, ci și cu atmosfera pe care apropiații tăi o creează în jurul acesteia. În schimb, renunțând la activitățile profesionale, vei putea redescoperi atmosfera caldă și îmbietoare a sărbătorilor de iarnă și vei putea retrăi momente din copilăria ta sau vei putea să adaugi în colecția personală de amintiri noi momente încărcate de bucurie și emoții, care merită să își facă loc în sufletul tău.

În concluzie, aș spune că în timpul Crăciunului, ar trebui să ne acordăm toți șansa de a experimenta bucuria completă a vacanței. Dacă punem munca-n cui și nu ne lăsăm prea tare indignați de latura comercială a sărbătorii, avem toate șansele să descoperim că ne putem bucura cu adevărat și putem chiar să ne simțim copii pentru câteva zile. Așadar, haideți să le dăm vacanță și laptopurilor și să facem din acest sezon care stă să-nceapă o bucurie de zile mari!

Am pregatit cateva ebook-uri gratuite pentru tine. Nu ai vrea sa vezi despre ce e vorba?

Pentru inspirație și informații lasă-mi adresa ta de email.

Urmărește-mă și pe:

Intra in contul tau

DESCARCĂ GRATUIT EBOOK-UL!