Ce este acest avatar de client și cu ce ne ajută el într-un business? În primul rand, atunci când definim avatarul, creionăm de fapt imaginea clientului ideal, sau cui vindem produsul ori serviciul. Cu ce ne ajută? Mai pe scurt, fară acesta, nu putem să trecem la a promova afacerea, la a vinde, căci prima premisă de la care plecăm atunci când vrem să vindem cuiva este să cunoaștem nevoile acestei persoane.

Să stabilești cine este clientul ideal (avatarul) înseamnă să reușești să vezi prin ochii altei persoane, să simți ce simte, să îi cunoști experiențele. De aceea, trebuie să îl cunoști cât mai profund. Pentru că uneltele de promovare pe care le avem azi pot să îl țintească cu precizie, ținând cont nu doar de elementele demografice, ci și de cele psihografice.

La ce ne ajută să definim cât mai exact profilul clientului ideal? La profit, bineînțeles! Daca știm ce probleme rezolvă produsul nostru, știm cine are aceste probleme și știm cum să îl promovăm eficient. Nu mai facem promovare la întâmplare (ceea ce poate fi costisitor și ineficient), ci mergem țintit (punct ochit, punct lovit).

Vrei și tu să iți construiești AVATARUL DE CLIENT?

Vrei sa ajungi la audienta ideala?

Descarca GRATUIT ebookul AVATARUL DE CLIENT

Intra in contul tau

DESCARCĂ GRATUIT EBOOK-UL!