Ce este acest avatar de client si cu ce ne ajuta el intr-un business? In primul rand, atunci cand definim avatarul, creionam de fapt imaginea clientului ideal, sau cui vindem produsul ori serviciul. Cu ce ne ajuta? Mai pe scurt, fara acesta, nu putem sa trecem la a promova afacerea, la a vinde, caci prima premisa de la care plecam atunci cand vrem sa vindem cuiva este sa cunoastem nevoile acestei persoane.

Sa stabilesti cine este clientul ideal (avatarul) inseamna sa reusesti sa vezi prin ochii altei persoane, sa simti ce simte, sa ii cunosti experientele. De aceea, trebuie sa il cunosti cat mai profund. Pentru ca uneltele de promovare pe care le avem azi pot sa il tinteasca cu precizie, tinand cont nu doar de elementele demografice, ci si de cele psihografice.

La ce ne ajuta sa definim cat mai exact profilul clientului ideal? La profit, bineinteles! Daca stim ce probleme rezolva produsul nostru, stim cine are aceste probleme si stim cum sa il promovam eficient. Nu mai facem promovare la intamplare (ceea ce poate fi costisitor și ineficient), ci mergem tintit (punct ochit, punct lovit).

Vrei si tu sa iti construiesti AVATARUL DE CLIENT?

Vrei sa ajungi la audienta ideala?

Descarca GRATUIT ebookul AVATARUL DE CLIENT

Intra in contul tau